23 – 24 juni 2018 – Nog wat klusjes in Enkhuizen

Dit weekend pas op zaterdagochtend richting de boot gegaan. Anneke had vrijdag de afsluitende lunch van haar kooklessen bij de Librije. Harald had nog wat zaken te regelen met het werk. De vouwfietsjes alvast ingeladen. Alle grote zaken zijn dan weer aan boord. Op de nieuwe bijboot en bijbehorende motor na. Dus ook dat staat voor dit weekend op de planning. Na aankomst in Enkhuizen eerst gaan lunchen bij de visboer op de Dijk. Daarna heeft Harald de buitenboordmotor opgehaald bij de ouders van Anneke. Het ding stond daar al een tijdje in het schuurtje. Vervolgens de boot tevoorschijn gehaald en die met behulp van de gebruiksaanwijzing geassembleerd en met lucht gevuld. De gebruiksaanwijzing had duidelijker gekund… De volgorde der dingen was niet helemaal eenduidig… Maar goed, beetje logisch blijven nadenken helpt. Beetje prutsen om de opblaasbare bodem er goed in te krijgen. Al met al leek het steeds meer op een bootje. Daarna de boot te water en de motor er achter gehangen. Ook daar zat weer een gebruiksaanwijzing bij. Eerst olie erin, dan de benzine en dan eerst 10 minuten de motor stationair laten draaien. Vervolgens heel voorzichtig beetje meer gas en de eerste 10 uur niet te hard varen. De motor startte zonder problemen, waarna Harald een rondje door de haven heeft gemaakt. Bij terugkomt het slot er op. Ook dat vergde even wat gepruts, maar nu is duidelijk hoe het werkt. Na al deze beslommeringen werd het tijd voor de boodschappen. Gelijk de lang houdbare boodschappen meegenomen voor de vakantie. Alleen nog de juiste kleding en verse boodschappen mee; we zijn er klaar voor!

 

Zondagochtend rustig aan gedaan. Beetje lezen, internetten, koffietje, bakje kwark. Samen een rondje gevaren in het bijbootje, om die daarna uit het water te halen en te laten drogen. Na een lunch in de stad, was de boot voldoende droog om weer op te ruimen. Ondertussen de Volvo Ocean race in de gaten houden. Lang leek het er op dat Brunel de race zou winnen, maar het is toch Dong Feng geworden. Eenmaal thuis op marktplaats op een mooie aanbieding voor een iridium go geboden. Die staat ook op de verlanglijst om op open zee toch bereikbaar te zijn en zo nodig mail en gribfiles binnen te kunnen halen. Kijken of het wat wordt…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *