16 – 17 juni 2018 – Klusjes in Enkhuizen

Dit weekend stond (wederom) in het teken van klusjes. Harald had afgelopen week thuis de plankjes waarop de ankerlier moest komen in de epoxy gezet. Deze waren nu waterdicht gereed om gemonteerd te worden. Daarnaast was de accumonitor inmiddels in ons bezit. Zaterdag heeft Harald alles ingepast, nog wat bijgeschaafd en uiteindelijk stevig vastgeschroefd en gekit rondom de ankerlier. Foto van de ankerlier. Die staat als een huis. Vervolgens de stekker voor de afstandsbediening gemonteerd. Vreemd genoeg klapt de thermische zekering er regelmatig uit bij gebruik van de afstandsbediening, maar niet bij gebruik van de schakelaar op de stuurstand… Iets om eerst maar eens een nachtje over te slapen… Arnoud kwam ’s middags nog even langs. Hij ging Albatros “leeg” halen. Volgend weekend vaart hij samen met Erwin de Ronde om Noord Holland, dus moet de boot zo licht als mogelijk zijn. Wij hebben ’s middag een lekker wandelingetje gemaakt. Alle havens van Enkhuizen waren goed gevuld. ’s Avonds aan boord een lekker pittige Massala gegeten. Anneke’s abonnement op de Good Food doet zijn werk weer.

 

Zondag heeft Harald de accumonitor geïnstalleerd. Daarmee kunnen we ons verbruik van de verschillende apparaten in kaart gaan brengen. Zo kunnen we bepalen hoeveel accu-capaciteit in combinatie met zonnepanelen en windmolen we nodig hebben voor langere oversteken. Even puzzelen waar op het paneel het apparaatje het beste paste. En toen hoe de draden het beste weggewerkt konden worden. Maar daarna ging het soepel. De monitor doet het! Zo ziet het paneel er nu uit met de nieuwe monitor. Dat maakte gelijk inzichtelijk dat het vervangen van de lichtjes aan boord door led-verlichting uit kan. Toevallig was het lichtje bij de keuken kapot en hebben we die vervangen door een led. Even kijken op de monitor, et voila, het verbruik van led ten opzichte van de oude lampjes scheelt een factor 6 (!). Dus gelijk de rest ook maar vervangen.

Het probleem met de afstandsbediening van de lier lijkt zich na nalopen van de stekker alleen nog voor te doen bij heel kortstondig inschakelen en niet bij langer laten lopen van de lier. We kijken het eerst maar eens aan zo…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *