30 juli – Brighton

Brighton staat bekend om zijn pier, dus die moesten we bezoeken. De pier was een kilometer of 3-4 lopen vanaf de haven. We hebben de fietsjes overwogen, maar gezien vermoedelijke hoogteverschillen alsook het liggen in een pakje, de fietsen gelaten voor wat ze waren. Een lekkere wandeling over de promenade langs het strand gemaakt. De pier was druk en luidruchtig, zeker in het gedeelte met de speel- en gokmachines. Aan het eind van de pier volgden nog wat kermisattracties. En natuurlijk veel, vet eten te koop. Wat dit toch zo aantrekkelijk maakt voor de Britten… Wij zijn doorgelopen het centrum in. Daar vonden in een zijstraatje een klein pleintje met een aardig lunchtentje, Holly’s kitchen. Harald aan een goedgevulde wrap en Anneke een salade. In het zonnetje genieten en mensen kijken, uitstekend! Daarna het centrum verder doorgelopen. Er bleek een grappig winkelgebiedje te zijn, theLanes, wat bijna deed denken aan Turkije. Kleine straatjes en een overdaad aan juweliers. Wel gezellig en levendig, ook zoals Turkije is (was?).

Op de terugweg bij ASDA superstore naast de haven boodschappen gedaan. Vervolgens bij een charcuterie ook in de buurt van de haven paar lekkere lokale kaasje en ham alsook worstjes meegenomen. Vanavond tapas in plaats van een reguliere maaltijd. Een mooie afronding van een goede vakantiedag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *