5 – 6 mei 2018 – aankopen en klussen in Enkhuizen

Op vrijdagavond 4 mei zijn we naar Enkhuizen gereden. Als avondeten een visje gedaan in de Bocht. We waren mooi op tijd terug aan boord voor de herdenking. Toch handig in de huidige tijd, via de wifi van de haven op de ipad “gewoon” de herdenking op de Dam gevolgd. Kuifeend lag als passant naast ons. Na de herdenking zijn we daar gaan borrelen.

Zaterdagochtend was het doel het kopen een nieuwe bijboot, inclusief motor. De huidige bijboot is wat klein voor onze plannen en met een lattenbodem ook minder geschikt harder mee te varen. Afgelopen week had Anneke het door de meivakantie lekker rustig op het werk, dus die had enig speurwerk gedaan op internet. Brouwer watersport in Almere bleek het type boot dat we zochten aan te bieden tegen een aardige prijs. En had buitenboordmotoren tegen een redelijke prijs. Dus op pad naar Almere. De loods was goed gevuld met verschillende bootjes en motoren. We werden netjes geholpen. Ze bleken een mooie aanbieding te hebben qua motor. Een 4pk-mercury van vorig jaar, waar we dan voor een klein bedrag een andere carburateur bij konden kopen, waarmee we er desgewenst een 6pk van kunnen maken. De totale prijs, inclusief alle accessoires zoals slot voor de motor, bleef nog mooi binnen onze begroting. Met twee grote dozen, die de hele auto vulden, zijn we terug gereden naar Enkhuizen. Een van de dozen hebben we maar in de schuur van de ouder van Anneke gezet, zodat we zondag nog wel wat andere zaken ook mee naar huis konden nemen.

Terug aan boord is Harald aan de slag gegaan om de windvaanstuurinrichting gebruiksgereed te maken. We hadden een oplossing uitgedacht om de zwemtrap in de juiste stand te houden en er waren nog wat katrolletjes nodig om de stuurlijntjes in goede banen te leiden. Kost toch altijd weer meer tijd dan je denkt. Maar eind van de middag was de boel werkend. Of het echt werkt, kunnen we volgende week op zee gaan testen. ’s Avonds hebben we lekker in de kuip een Texelse kaasfondue gegeten.

Zondag was het wederom heerlijk weer. Harald heeft nog wat puntjes op de i gezet bij de windvaan. Rond lunchtijd kwam Maya. Ze kwam de sleutel van het appartement in Groningen halen, waar we met hemelvaart naar toe gaat. Ze had lekker broodjes meegenomen, zoet en hartig. De buurman kwam nog de toegezegde boeken over de Carieb en Atlantische oversteek brengen. En we hebben zijn paravaan gekregen om te kunnen vissten op zee. Dat kan dus ook weer van klus/aanschaflijst af. Schiet lekker op zo! In de loop van de middag zijn we richting huis gegaan. Woensdag eind van de dag gaan we weer naar de boot. Dan voor de Hemelvaarttocht van de Etapclub. Het wordt vermoedelijk een rondje Noord Holland, gelet op de windverwachting en het tij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *