3 & 4 augustus Blankenberge

Conform verwachting hebben we twee dagen verwaaid gelegen in Blankenberge. Twee dagen lang stond er buiten windkracht zes tot zeven, met vlagen van diep in de twintig, soms dertig. Zelfs het KNMI had het voor district Vlissingen over een acht. Hier in de haven liggen we goed beschut, maar zelfs daar gaf de windmeter al boven de twintig knopen. Daarmee is mogelijk wel een ander punt rondom de windmeter weer opgelost. Die gaf namelijk bij de laatste tocht geen windsnelheid en stond effectief stil boven in de mast. Momenteel draait het metertje als een dolle. Of ie dat ook nog doet bij windkracht drie tot vier, zullen we zaterdag ontdekken. Anneke houdt al rekening met een tripje de mast in, maar dan bij voorkeur bij wat minder wind dan gisteren en vandaag.
3 augustus begon traditioneel met gezang voor de moeder van Anneke ter ere van haar verjaardag. Een traditie die we nog lang in stand zullen houden! Daarna nog in bed wat liggen lezen met af en toe een drupje regen. Tweede helft van de ochtend begon het op te klaren. De wind begon echt aan te trekken. Anneke heeft in de tweede helft van de ochtend weer een start gemaakt met hardlopen. Het was lekker en afzien tegelijk na een dikke maand niks te hebben gedaan. Tegen de wind in viel ook nog niet mee. Maar het begin is er weer. In Scheveningen volgt de tweede sessie. Na de lunch zijn we gaan wandelen over de promenade richting pier en daarna terug door de stad. Om vervolgens een cocktail en biertje te gaan drinken bij Nusa Dua beach club, net als enkele jaren geleden. De caiperinha bevatte naar de smaak van Anneke wat weinig cachaca, het was nu echt gewoon limonade. Volgens internet zouden de cocktails van Karma Beach de beste in Blankenberge zijn, dus daar heen verhuisd. En inderdaad, die cocktails mogen er zijn:
Zijn ook niet de goedkoopste, maar dan krijg je wel ook lekker hapjes bij je bier en cocktail. Er bleken overigens meer Etap-ers verwaaid te liggen op verschillende plaatsen rondom de noord- en Oostzee. Op de groepsapp was het gezellig. Ook alvast contact gehad met Tanja en Bart (de volgende stop is Scheveningen), waar we zondag uitgebreid mee gaan lunchen. ’s Avonds aan boord een prima salade gegeten met een dressing van blauwe bessen, knoflook en balsamico, uitstekende combi.
Vrijdag was de wind inderdaad nog niet gaan liggen. De ochtend weer doorgebracht met wat lezen en internetten; na de lunch zijn we met de trein naar Brugge gegaan. Een prachtige oude stad die maar op een kwartiertje rijden ligt van Blankenberge. Door de oude straatjes naar de oude markt gelopen, genietend van de leuke doorkijkjes. 
De winkels zijn hier ook meer dan ok. Anneke heeft in de uitverkoop nieuwe schoenen gekocht (de dameslijn van Floris van Bommel wordt hier wel verkocht, is in Nederland vrij schaars). En weer eens uitgebreid ingeslagen bij een traiteur/charcuterie/fromagerie. Dat wordt het avondeten van vandaag. Vervolgens bij een biercafé heeft Harald een klein proeverijtje gedaan van vier bieren, terwijl Anneke het bij een spa-tje hield.

Terug aan boord genoten van de gekochte lekkernijen. In de loop van de avond de boot alvast wat vaarklaar gemaakt, aangezien we morgen tussen 8.00 en 9.00 uur uit willen varen naar Scheveningen. Het is net iets meer dan 70 mijl varen, oftewel een uur of veertien. Dan zouden we uiterlijk 23.00 uur in Scheveningen moeten zijn. We kennen de haven goed genoeg dat we deze in het laatste restje schemering wel aan durven lopen. En misschien zit het wel zo mee qua wind, dat we er al sneller zijn. Vorig jaar ging dit deel van de tocht als een speer. We zullen zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *