5 augustus Blankenberge – Scheveningen

Anneke werd voor de wekker wakker. Gelijk weerbericht gecheckt. Het leek erop dat er wat weinig wind zou staan en eind van de dag vermoedelijk wat steviger buien, dus gelijk maar eruit en vaarklaar maken. Met een kopje koffie in de hand zeil gezet net buiten de pieren. Rond half acht voeren we richting de Vlakte van de Raan. De wind was inderdaad niet overmatig. De spi kon er weer op. De zee was na de harde wind van de afgelopen dag wel onrustig. Harald kwam wat appelig terug van het voordek. Onder spi ging het lekker. Achter ons werd het wat donkerder, waarmee de eerste bui zich aandiende. Niet met extra wind, wel met een windschifting van bijna 180 graden. De spi moest er dus weer af en op motor verder. Gelukkig draaide de wind wel beetje terug naar het westen, waarmee we hoog aan de wind (kracht 4-5, hoezo afnemende wind?) verder konden richting Maasmond. Bij de oversteek begon de wind verder in kracht af te nemen en met het geklots daar viel de snelheid rap terug. Dus de motor weer bij. Er was deze keer wel wat uitgaande scheepvaart, maar niks waarvoor we hoefden te wijken. Het stroomde nog steeds een beetje mee, waarmee Scheveningen in beeld kwam. Na de oversteek is dat nog een mijl of zeven. En dat was wel zo prettig want het begon aan de horizon wat donker te worden. Op buienradar was te zien dat er flink wat regen onze kant op kwam. We waren mooi voor de bui binnen en vonden een plekje in het kommetje van de jachthaven. Harald ging betalen, terwijl Anneke de tosti’s met uitstekende kaas uit Brugge voorbereidde. Dat was eigenlijk de lunch, maar bleek niet echt te bereiden toen we tegen windkracht 4-5 in lagen met de onrustige zee. Het avondeten (een al voorbereide Minestrone) werd lunch en omgekeerd. ’s Avonds nog een borreltje gedronken met Gerard, Chantel en hun zoon Victor, oud-collega’s van Harald en ET-NL. Morgen gaan we lunchen met Tan en Bart. Arne en Maaike komen borrelen, zwaar leven…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *