6 augustus Scheveningen

De kerkklokken klonken al vroeg in Scheveningen, om acht uur was de eerste kerk kennelijk al “in bedrijf”. Wij draaiden ons nog een keertje om. Tweede helft van de ochtend verschoven naar de kuip en steiger. Victor was jarig en had een radiografisch bestuurbaar bootje gehad dat hij maar wat graag wilde laten zien. Anneke is gaan hardlopen. Ze had een leuke route uitgezocht op de kaart, maar die kaart hield geen rekeningen met grote bouwwerkzaamheden en een vrij steile duin. Toen die duin beklommen was, vond ze het een mooi moment om om te keren. De workout volgens de app daarmee niet gehaald, maar wel weer gelopen. Wie weet komt er zo ritme in dat vast te houden valt als ze weer werkt. We konden eind van de ochtend verplaatsen naar een box. Dat ligt wel zo rustig. We liggen wel dicht bij de kom, dus kunnen nog steeds meegenieten van al het gedraai en gedoe dat sommige boten hebben bij het afmeren.
Om 13.00 uur hadden we gereserveerd bij Catch by Simonissamen met Tan en Bart. Zij zijn al weer terug van hun Franse vakantie. Het zonnetje scheen inmiddels volop. Lekker buiten gezeten, deels zon, deels schaduw. Het eten was uitstekend. Bart, Harald en Anneke vooraf aan de coquilles, Tan vanzelfsprekend de bisque. Anneke daarna aan de kreeft, Harald aan de tong, Bart aan de griet en Tan zalm met kreeftenrisotto. Dit alles onder genot van een Sancerre. Heerlijk bijgepraat over hun vakantie, die van ons, families, hun nieuwe huis, noem maar op. Een goed begin van ons verblijf in Scheveningen.
Na de lunch snel naar de Jumbo om wat borrelzaken in te slaan voor Arne en Maaike die ergens tussen vier en vijf zouden komen. Zoals eigenlijk altijd kwamen ze zelf ook met een goede wijn, een brut in dit geval. Erg passend in het nog steeds heerlijke zonnetje. Olijfje, kaasje, zoutje, ach, zo komen we de middag wel door. Het bleek voor Arne en Maaike hun laatste vakantiedag te zijn. De kinderen zijn een paar dagen uit logeren. Oftewel, alle reden om uit eten te gaan en hoe zwaar ook, dan gaan we mee. Nu naar Encore bij Simonis. Die is net geopende op de andere hoek van alle horeca hier aan de haven. Een net wat ander concept met veel kleine hapjes, beetje sushi-achtig. Ook dat ging er soepel in samen met een Gruner Veltliner.
Terug op de haven bleek de Kriebels in de kom te liggen. Even bijgepraat met Marthe en Kees. Toen de whisky op tafel kwam is Anneke haar mandje ingegaan, Harald heeft de dag op deze wijze passend afgerond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *