7 augustus Scheveningen

Vandaag een dagje stad en musea op de rol. Na de koffie en ontbijt eerst naar Vrolijk watersport. Het stropje waarmee de bulletalie wordt geborgd is zaterdag geofferd aan de zee en behoeft daarmee vervanging. Aangezien de meeste winkels pas tussen elf en twaalf open gaan, en de musea rond enen, zijn we via een “omfietsroute” richting het centrum gegaan. Heerlijk weertje, beetje zon met klein fris briesje. Via de boulevard en Scheveningse bosjes kwamen we aan in het centrum. Tijd voor een kopje thee op het terras. Daarna even de bijenkorf door en nog wat andere winkels bekijken. De Karen Millen viel ook hier weer tegen. De Michael Kors had Anneke mazzel in de uitverkoop. Met 70% korting is het leuk shoppen. Voor de lunch hebben we een salade gedaan bij de Bagels & Beans. Zelfs Harald deed het na een dag als gisteren even wat rustiger aan.
Na de lunch doorgelopen naar het Mauritshuis. Daar konden we ook een museumjaarkaart kopen. Dat was een tip van Bart en Kiki. Met onze verdere plannen voor Den Haag gaan we de aanschaf er al bijna uit hebben en inderdaad wel zo handig om in voorkomende gevallen eens wat vaker een museum in te lopen als we een weekendje weg zijn met de boot. Natuurlijk hebben we het Meisje met de parel bewonderd. Ook fraai hoe het Mauritshuis er zelf uitziet. 
Na het Mauritshuis door naar Panorama Mesdag. Een mooie kijk op Scheveningen. Intrigerend hoe je brein je aardig voor de gek kan houden met wat optische illusies. Door de wijze waarop het panorama is aangelegd is het bijvoorbeeld moeilijk de grootte van objecten die in het zand voor het doek liggen in te schatten. Een klomp die verder ligt lijkt heel groot te zijn, maar als die dan dichterbij wordt gehaald blijkt die in de praktijk van normaal formaat.
Terug op de boot kopje thee (Harald sloeg deze middag zelfs zijn vrij traditionele vakantie-middag-biertje over). Na het avondeten zijn we richting de pier gegaan. Daar is een nieuw reuzenrad geopend. Met deze prachtige avond hadden we een schitterende weidse blik over Den Haag en Scheveningen tot aan de Maasvlakte en IJmuiden. Op de terugweg even gestopt om te genieten van de prachtige zonsondergang op zee. Het leven is goed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *