8 augustus Scheveningen

We doen nog een dag Den Haag en Scheveningen. Vanmiddag komt er flink wat regen met vermoedelijk ook onweer. De wind wordt noordelijk. Bepaald niet ideaal om dan een slag omhoog te maken. Anneke is de dag begonnen met hardlopen. Deze keer een wat vlakker parcours gedaan, waarmee de workout goed vol te houden was. Na douche en ontbijt zijn we richting gemeentemuseumgegaan. Daar bleek een fraaie tijdelijke tentoonstelling te zijn over de Stijl en Mondriaan. Boeiend om te zien hoe hij zich heeft ontwikkelt van een meer “klassieke” schilder richting de bekende “vlakken”, met Victory Boogiewoogie als hoogtepunt.
Daarna door naar de buren, Museon. Dat museum staat bekend om zijn kind-vriendelijkheid. En dat was gelijk duidelijk. Niet alleen de nodige kinderdagverblijven die er aankwamen, maar ook een drukte van belang bij alle onderdelen waar van alles was ingericht om niet alleen te bekijken maar vooral te doen. We hadden het hier snel gezien. Goed excuus om op tijd terug te gaan richting boot, voordat de regen echt los zou gaan. Even langs de Fred voor vers brood en wat boodschappen bij de AH. Zo kwamen we vrijwel droog over. De rest van de middag doorgebracht met het volgende filmpje maken, boekje lezen en het logboek is bij deze weer bij.
Het laatste weerbericht voor morgen ziet er weer net wat gunstiger uit. Wellicht kunnen we toch morgen een lange slag naar Den Helder maken. Dat heeft onze voorkeur boven bij IJmuiden naar binnen, weer het kanaal door en waterplanten op het Markermeer. We zullen morgenochtend zien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *