9 augustus Scheveningen – Den Helder

De weerberichten zagen er goed uit, zuidwestelijk 3-4, mogelijk 5 en draaiend en afnemend naar west of zelfs noordwest. De actuele wind bij IJmuiden was inderdaad vijf uit het zuidwesten, dus wie doet ons wat. Gelet op de stroom bij Den Helder moesten we rond tienen weg. Even gemeld bij de verkeerscentrale, er waren geen bijzonderheden en als we maar stuurboordswal hielden, mochten we zeil zetten tussen de pieren. Zekerheidshalve een rifje gezet. Eenmaal buiten bleek er een stevige wind te staan. Een dikke zes, met vlagen tegen de dertig met als max 32,6 knopen. Gelukkig wel uit het zuidwesten. Daarmee schoot het wel lekker op. Bij IJmuiden was het rustig. Er kwamen geen schepen binnen of naar buiten. Heel langzaam nam de wind inderdaad af. Op een gegeven moment de genua er bij gezet. Even de spi overwogen, maar gezien de toch nog wat stevige vlagen gekozen voor de genua op de boom al vlinderend. De wind draaide uiteindelijk ook wat, dus mocht de boom er weer uit. Bij Hel’s deur was de wind verder afgenomen en met de stroming stevig mee, werd het dobberen. Om er niet te lang over te doen, en mogelijk alsnog stroom tegen te krijgen, toch de motor maar gestart. Rond half acht voeren we de KMJC binnen. Daar was het best rustig. We kregen een box met de kuip nog lekker in de zon. Anneke ging afrekenen, terwijl Harald de boot opruimde, waarmee we daarna snel door konden naar het restaurant konden voor de befaamde blauwe hap. Het was zoals altijd erg smaakvolle nasi met saté. Anneke koos voor het junior-portie, voor haar meer dan genoeg, terwijl Harald het bordje vol deed. Terug aan boord op tijd het bedje in na deze heerlijke zeildag.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *