26 tot 28 mei: Pinksterreunie Etapclub

26 mei: Enkhuizen-Hoorn
De vrijdag avond was Harald met de trein vanaf Schiphol naar Enkhuizen gereisd. De laatste keer dat Harald voor ETC naar Engeland was geweest. Anneke kwam kort daarna met de auto en katten aan. Bij de Mastenbar spareribs gegeten en daarna de kooi opgezocht.
Op de zaterdag met prachtig weer naar Hoorn gevaren. De wind was Zuidwest 5 dus nadat we door de sluis waren speerden we richting hoorn. Het laatste stukje was aan de wind dus pittig onder vol tuig. Ondertussen heeft Harald de nieuwe spiegelreflexcamera uitgeprobeerd (de oude had het zoute water van Southwold niet overleefd).
Ondanks dat we al aan het einde van de ochtend in de Vluchthaven kwamen lag de helft van de in totaal 30 andere schepen van de Etapclub al aan de kant.
In Hoorn boodschappen gedaan en door de stad gelopen. Anneke heeft nog een mooi paar zwarte nette schoenen op de kop getikt. Terug op de boot lekker in het zonnetje gezeten en met andere etapleden bijgepraat en geborreld. Op tijd gegeten om op tijd bij de steigerborrel te zijn om daar –na de opening van het weekend door Erik- verder te borrelen. Niet te laat de kooi gegaan (Harald rozig van de zon en wat biertjes).

27 mei: Wedstrijd en varen met de Vriendschap

Om 8 uur opgestaan omdat de wedstrijd dit jaar wat eerder startte dan normaal. Al om half 9 kwamen Otto en Marlene aan boord. Hun boot ligt in Zweden maar ze wouden graag meevaren met de wedstrijd. Een extra handje is altijd welkom en het is wel zo gezellig dus ze waren meer dan welkom.
We waren op tijd op het water. De wind was niet meer dan kracht 2. Na een goede start bleken een aantal 30 voeters een betere slag richting de kust gemaakt te hebben. Bij de bovenboei waren we wel de 2e van de 6 (4 keer een 34s, een 35i en een 32S) vergelijkbare schepen. Na de bovenboei alleen nog maar bezeilde koersen. Niet spectaculair gezien het lichte weer maar wel gezellig. We blijken uiteindelijk op rating 9-de van de 17 schepen te zijn geworden. Netjes gezien onze rating. Dat we 2e van de 6 vergelijkbare schepen zijn geëindigd helemaal netjes.
Terug in de haven vrij snel met 80 man ingescheept op de 2 mastklipper de Vriendschap. Deze was afgehuurd in verband met het 30 jaar bestaan van de Etapclub. Er was ook een stalen zeilboot van een meter of 14 bij gehuurd. Hierop besloten wij te gaan varen. Gelukkig was de wind wat meer dan in de ochtend en konden we lekker zeilen. Na een uur of 2 zeilen zijn we voor anker gegaan om te genieten van een heerlijke BBQ.

28 mei: terug naar Enkhuizen
Deze dag rustig aangedaan. Lekker ontbeten en uitgebreid koffie gedronken alvorens met een flinke wind weer richting Enkhuizen te varen. Het was weer een gezellig weekend met prima weer!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *