2-3 Juni: Lemmer


Na een lekker kort weekje weer naar ons bootje. De wind is Noord West, dus erg geschikt om halve wind naar Lemmer te varen. Sinds we in Enkhuizen liggen komen we niet zo vaak meer in onze oude thuishaven. Lemmer is echter een leuk plaatsje, dus grijpen we deze gunstige wind aan om te kijken of er wat veranderd is.
Na een rustige tocht blijkt dit inderdaad het geval. De gemeentelijke buitenhaven vlak bij de sluis waar we een paar jaar gelegen hebben blijkt door de gemeente verkocht. Een commerciële partij heeft de haven inclusief gebouw met casino, restaurant en (haven)kantoren gekocht. Het heet nu “Lemsterbaai”. We komen in een krappe box te liggen aan de andere kant waar we eerst ook lagen. Ook niet zo diep maar we ligger er prima.
Snel de kant op voor een visje, wat het is ruim lunchtijd geweest. De kraam op de parkeerplaats bij de supermarkt is er echter niet meer. Dan maar gelijk het dorp in om een visje bij de visboer bij de kerk te eten. Daarna door een rondje centrum gedaan. Verder weinig veranderd in het dorp.
Weer bij de boot lekker in de kuip wat gaan lezen. Als we net zitten komt de Pyrolyse de haven in en krijgt de box naast ons. We hadden Aonne toch al een week niet meer gezien! Gezellig in de kuip zitten kletsen met Ingrid en Aonne. Van thee- naar borreltijd ging vlekkeloos. Wij hadden besloten om van het lekkere weer gebruik te maken door de Cobb BBQ weer eens aan te steken. Aonne en Ingrid hebben gezellig meegegeten en daarna nog lekker bij hun aan boord koffie gedronken en verder geborreld.

De volgende dag weinig wind dus op de motor terug.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *