10 augustus Den Helder

Vanavond komend tante Linda en oom Pieter, samen met de ouders van Anneke, eten. Altijd weer leuk om de oude vrienden weer te zien. ’s Ochtends is Anneke eerst weer gaan hardlopen. Inmiddels twee keer tien minuten met een korte pauze ertussen. Na de douche zijn we de stad in gefietst. Even rondgekeken in het inmiddels flink verbouwde en opgeknapte centrum. Daarna een visje op het plein, om daarna naar het kaaswinkeltje te gaan voor wat lekkere kaasjes bij de borrel. Het was eerst even schrikken, want op de oorspronkelijke plek zat het ons bekende winkeltje niet meer. Het bleek verplaatst net naast de Albert Heijn. Dus alsnog de heerlijke kaasjes gekocht. Daarna de boodschappen bij de AH. We gaan vooraf wat tapas doen en dan een eenvoudige paella. Helaas had de AH geen tahini meer. Het was even zoeken, maar bij een mediterraan winkeltje verderop in de Spoorstraat alsnog een potje gevonden. Bij de slijter een paar flessen witte wijn gehaald. Een paar jaar geleden hadden we daar een prima Sauvignon uit Chili gevonden, die dicht in de buurt van een Sancerre kwam. Deze bleken ze nog steeds te hebben.
Terug aan boord is Anneke gaan kokkerellen, geholpen met wat snijwerk door Harald. Rond half zes kwam het bezoek. De pa van Anneke met licht gehavend gezicht; hij was ’s middags weer voor controle geweest bij de huidarts en bleek wederom paar plekjes huidkanker te hebben waar ze biopt uit hebben genomen. Wat dat betreft vanavond een lekker stel te eten, de moeder van Anneke vorig jaar borstkanker, de pa van Anneke af en toe van dit soort plekjes in zijn gezicht en Pieter die dit voorjaar is behandeld en nu in afwachting is of de bestraling zijn werk heeft gedaan. Gelukkig voelde iedereen zich nu goed en hebben we lekker met elkaar genoten van het prettige gezelschap en het eten. Voor het toetje zijn we naar het restaurant gegaan. IJsje en koffie en thee vormden een goede afsluiting van deze gezellige avond.
Morgen zijn we van plan terug te gaan naar Enkhuizen. Zaterdag komt er mogelijk wat regen en wel zo fijn om dan niet op het water te hoeven zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *