4-5 mei: Stavoren (start Frieslandtocht Etapclub)

Komende week is de Frieslandtocht van de Etapclub. Henk en Yole van de Alegria zijn admiraal.

Zij gingen verzamelen in Stavoren. Wij besloten ook die kan op te gaan voor een borrel. Met een ruim inkomend windje waren we er met een goede twee uur. Mooi op tijd voor een portie kibbeling bij de Kruitmolen bij de sluis.

Eind van de middag kwam de Alegria ook binnen. Het bleek dat er verder nog niemand was voor de tocht. Misschien dat later in de week nog wat schepen zouden aansluiten. Henk had zijn dochter Judith bij zich. (Zondagochtend kwam Yole en vertrok Judith.) We hebben eerst heerlijk geborreld. Wederom, in de kuiptent. Het zonnetje stond er een beetje op, waardoor het heerlijk behaaglijk was zo uit de wind. ’s Avonds een eenvoudig hapje gegeten met zijn vieren in een van de restaurants aan de haven.

Zondag zijn we na twaalven weer richting Enkhuizen gegaan. Tegen de verwachting in konden we zeilen. Er werd weinig wind verwacht, maar er bleek een goede drie te staan. Wel kruisen, maar anders ben je toch maar zo snel in Enkhuizen. Een lekker tochtje in het zonnetje!

Eenmaal in de haven kregen we nog bezoek van de ouders van Anneke. Die kwamen even gedag zeggen voor ze weer een weekje op vakantie gingen. Deze keer naar Kaapverdië. Bootje opgeruimd, katjes geraapt en weer terug naar Zwolle.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *