12 augustus Medemblik – Enkhuizen

De dag begon wat regenachtig. Het tochtje naar Enkhuizen is zo kort, anderhalf tot twee uur, dat het handig te timen is tussen buien door. Rond half twaalf werd het droog. Een mooi moment om uit te varen. Bijkomend voordeel van dag later varen, was dat er nu wel voldoende wind stond om te zeilen en daarmee de muggen weg bleven. We moesten tussen de verschillende wedstrijdvelden door richting de Ven. Er was, zoals wel vaker in Medemblik, een internationaal evenement met open boten. Het eerste stuk was pal voor het lapje. Gelukkig stond er ruim voldoende wind om te kunnen zeilen. Toen we het hoekje om gingen voorbij Andijk kon de genua erbij. Snel kwam het krabbersgat in beeld, vertrouwd, maar maakte ook duidelijk dat het einde van de vakantie dichterbij kwam.
Eenmaal in Enkhuizen zijn we richting de ouders van Anneke gelopen om te kijken hoe het met de katjes was en om de auto op te halen. Terug op de haven de eerste spulletjes van boord gehaald. Schuin achter ons bleek Bachata te liggen, onze vorige boot. Daan was samen met zijn twee dochters aan het varen. Eind van de middag gezellig met elkaar geborreld. Voorzien van de restjes kaas uit Den Helder, nog wat nootjes en chipjes van Daan en daarmee hadden we geen behoefte meer aan avondeten. ’s Avonds nog geborreld met Inge, teamleider bij Anneke, die onderweg was naar Schiphol. Wonende in het noorden van Friesland en zondagochtend op tijd moeten vliegen hadden haar naar een hotelovernachting in Enkhuizen geleid. Ze was begonnen aan de lange reis naar Darwin, waar haar man Peter met de boot ligt. Hij is met zijn duurzaam jachtbezig met een wereldomzeiling. Ze vaart met hem mee naar Bali en vliegt dan weer terug naar Nederland. Een lekker dagje zo aan het eind van de vakantie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *