30 juli, Scheveningen – Den Helder

Vandaag dan toch de slag omhoog. We wilden aankomen met stroom mee op het Marsdiep, aangezien het daar flink kan stromen. Teruggerekend moesten we dan tussen acht en negen vertrekken uit Scheveningen. Stipt om negen uur voeren we tussen de pieren. De wind was zoals verwacht gedraaid naar NW. Zeil gezet en heerlijk de hele tocht kunnen zeilen. In de ochtend was het nog een beetje grijs, maar uiteindelijk kwam de zon er toch gewoon weer bij. Zeilweer uit het boekje. De wind was soms zelfs westelijk. Ook trok de wind af en toe door tot eind vier, begin vijf. Het ging lekker hard. Door het water gemiddeld rond de zes knopen. Later zelfs nog meer. De stroom was tegen zoals gepland. Halverwege kwamen we nog een dode zeehond tegen. Die was zo opgeblazen en gevuld met lucht, dat deze op het water dreef. Erg vreemd om te zien.

Al met al schoot het lekker op. Waar we eerst hadden gedacht pas na achten Den Helder aan te lopen, werd duidelijk dat we er al rond zeven uur zouden zijn. Vanaf het water even gebeld met de ouders van Anneke of die zin hadden om blauwe hap te komen eten bij de KMJC. Zij kwamen en namen de tante van Anneke en Johan gelijk ook mee. De blauwe hap smaakte zoals altijd uitstekend. Ook het ijsje na was weer goed. De familie vertrok weer richting Enkhuizen en wij gingen niet te laat ons bedje in. Al met al toch een lange dag met ruim 60 mijl varen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *