31 juli, Den Helder – Oudeschild

Toch nog even naar een Waddeneiland. De hele lange tocht van Den Helder naar Oudeschild verliep gelukkig vlotjes deze keer. Er stond een zuidelijk windje, steviger dan voorspeld, een goede vijf met vlagen boven de twintig knopen. Binnen het uur waren we over, aangezien de stroom ook nog eens meewerkte. Op Texel bleek ruim voldoende plek. De haven was nog bezig leeg te lopen.

Na het afmeren de fietsjes te voorschijn gehaald om een tochtje te maken naar Den Burg. Gelukkig met zijwind, want er tegenin zou stevig zijn geweest. Den Burg was zoals altijd gezellig druk. Eindelijk de laatste ingrediënten gevonden voor het cadeautje voor de moeder van Anneke. Een mooi rondje om de kerk gelopen, om te eindigen voor de boodschappen bij de AH.

Terug in de haven genoten van het mooie weer. De zon scheen, zoals zo vaak deze vakantie. Er stond nog steeds een flink windje. Een beetje dwars de haven in, wat in sommige gevallen tot interessant afmeeracties leidde. Verder heeft Harald bijgepraat met een zeilvriendje van Euros, Eelco Zijlstra van de Troch. ’s Avonds aan boord een lekkere witlofsalade gegeten.

We weten nog niet wat we morgen doen, Den Oever, Medemblik, of toch Enkhuizen. We zien wel. Zal mede afhangen van of het een beetje lekker zeilweer is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *