1 augustus, Oudeschild – Enkhuizen

Rustig aan opgestaan. Het eerste stukje omlaag hebben we toch stroom tegen en daarna stroomt het nog tot ergens tussen twaalf en een mee naar Den Oever. Geen haast dus. Bij vertrek even moeten wachten op een inkomende visser. Daarna in het kommetje alvast zeil gezet. De wind bleek zuidelijk, oftewel de slag omlaag was niet bezeild. Altijd leuk om te kruisen met stroom tegen. Maar met een hoogteslag en goed de dieptemeter in de gaten houden kwamen we in de geul richting Den Oever. Dat was mooi bezeild. Enige jammer was dat de wind steeds verder uitging. Het nog een tijdje aangezien met twee knopen snelheid over de grond (met dank aan de stroom mee), maar de laatste mijl toch maar de motor aangezet.

Bij de sluis hoefden we niet lang te wachten. We lagen goed en wel vast aan de wachtsteiger toen het het groene licht er bij kwam. Het was ook lekker rustig bij de sluis. Samen met twee andere boten werden we terug geschut naar het IJsselmeer. Inmiddels was de wind gedraaid naar noord. Dit klopte op zich met het marifonbericht, dat het had over in het begin ZW en later veranderlijk. Tijd om de spi te voorschijn te halen. Deze heeft er ongeveer een kwartier-half uur opgestaan, toen de wind wederom draaide. Hij werd zuidelijk, waarmee we hoog aan de wind richting Enkhuizen gingen. Het ene moment was Enkhuizen wel bezeild; even later weer niet. Lekker actief zeilen dus. De windkracht varieerde ook, van een goede drie naar een krappe twee. Aan het eind van de middag zelfs nog minder. De laatste anderhalve mijl naar Enkhuizen is op motor gegaan.

In de haven aan boord een prima wokschotel gegeten. Daarna alle was bij elkaar geraapt. De moeder van Anneke is zo lief om hier alvast een slag in te slaan. Voor ons wel zo fijn, aangezien we pas zondagavond thuis zullen zijn. Zondag wordt de moeder van Anneke 70 en dat wordt gevierd met een diner in De Proeftuin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *