2 augustus, Enkhuizen

Het einde van de vakantie komt langzaam in zicht. Dit weekend nog genieten van Element in Enkhuizen. De dag begon met de boot “ontzilten”. Na drie weken zout water en een enkele beperkte afspoelbeurt, vanochtend met slang en borstel de hele boot onder handen genomen. Element ligt er weer keurig bij, mooi wit. Ook de buiskap is ontdaan van alle zoutkristallen. Daarna tijd voor een kopje koffie in de Mastenbar met de vaste “koffiegangers” (Tante Anneke, Bas, Hans, Tonnie). Ondertussen had Harald contact gehad met Arnoud. Hun vermoedelijk nieuwe boot ligt namelijk te koop bij de Winner-werf in Enkhuizen. Hadden we nu mooi de tijd voor om even langs te gaan.

De Albatros is een fraaie boot, waar de familie ongetwijfeld veel zeilplezier aan zal gaan beleven. Woensdag nog de keuring, dus nog even spannend of het allemaal doorgaat. En toen we toch op de werf waren, gelijk van de gelegenheid gebruik gemaakt om eens wat uitgebreider in een 12.20 te kijken. Daar werden we erg hebberig van. Totdat je beseft dat die boot bijna net zo veel moet kosten als je huis…

’s Middags aan boord wat gelezen en geinternet. In de loop van de middag kwamen er flinke buien over. Maar onder de kuiptent deed ons dat niks. Toen het wat droger werd even langs de AH gegaan voor avondeten (of wat daarvoor doorgaat, tapas). En de was opgehaald bij de ouders van Anneke.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *