3 augustus, Enkhuizen – Zwolle

Vandaag dan echt de laatste dag van onze vakantie. Tevens de verjaardag van de moeder van Anneke. Gebeurt niet vaak dat we dan in Nederland zijn. Nadat we gisteren bij de nieuwe boot van Arnoud en Astrid zijn wezen kijken en in een Winner 12.20 hebben gekeken, kriebelt het toch een beetje. Toch nog net wat ruimer, zeker qua bed en keuken, wat mer snelheid, het lijkt aantrekkelijk. Na een stevige ronde langs botenbank en andere websites besloten om deze ochtend toch eens te gaan kijken bij een Winner 11.20 en Elan 40 in Lelystad. Eind van de ochtend zijn we met de auto die kant op gegaan.

Eerste de Winner bekeken, een mooi ruim schip, maar het verschil met Element is niet erg groot qui ruimte. Wel zal de boot ongetwijfeld sneller zijn, zeker aan de wind. Daarna de Elan bekeken. Erg fraai, ruim en ook nog eens van alle gemakken voorzien. Enige dat lijkt te ontbreken is een spi en een stormfok. Enerzijds aantrekkelijk, maar toch ook weer, is al het gedoe van verkoop en extra kosten het ons waar voor een beetje meer ruimte  en snelheid. Bovendien voelt Element erg vertrouwd en betrouwbaar… Enige puntje is dat met de warme dagen van de afgelopen vakantie de slaapplek achterin onder de kuip wel erg warm en benauwd aanvoelt. Maar eigenlijk hebben we nooit serieus gekeken om in de voorpunt te gaan liggen (zoals je op dee Elan zou doen). De conclusie trekken we dan ook relatief snel, we varen lekker door met Element en zorgen dat we ook kunnen slapen in de voorpunt.

’s Middags heeft Anneke samen met haar tante het cadeautje voor haar moeder afgerond. Daarna de boot opgeruimd en de vakantiespullen van boord gehaald. En toen naar de Proeftuin voor het diner ter ere van de 70ste verjaardag van Lidi. Een uitstekend de avond, met aangenaam gezelschap en overheerlijk eten. Een mooie afronding van een heerlijke vakantie!

Morgen vertrekt Anneke naar de Baak voor een intensieve training; Harald pakt de boel in Arnhem weer op. Gelukkig is het snel genoeg vrijdag en kunnen we weer richting Element. Zaterdagochtend nog even langs Neptune voor de nieuwe matrassen in de voorpunt en stoffering in de kajuit die aan vervanging toe is. En dan zien we wel waar de wind ons deze keer brengt…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *