December weekenden – Klusjes aan boord en thuis

Gestage voortgang, zo kunnen we het vervolg van het klusseizoen het beste typeren. Aan boord heeft Harald stappen gezet met het installeren van onderdelen van de SSB. De benodigde kabels zijn doorgetrokken naar het achterschip. Harald heeft zijn gedachten alvast laten gaan over war de aardplaat moet komen, maar daar moet de knoop nog voor worden doorgehakt.

“December weekenden – Klusjes aan boord en thuis” verder lezen

24 oktober – Terschelling

Ook vandaag redelijk wat wind verwacht, waarmee wij net als gisteren geen behoefte hadden om uit te varen. Voor donderdag wordt een NW 4-6 verwacht, een prima windje om dan een flinke slag terug te maken naar Enkhuizen. Oftewel een soort van ground hog day met de dag ervoor. Rustig wakker worden, paar klusjes voor het werk, en dan op stap voor lunch en paar boodschapjes.

“24 oktober – Terschelling” verder lezen

23 oktober – Terschelling

Een stevige woei vandaag. Wij doen het rustig aan. ’s Ochtends wat klusjes voor het werk en rond lunchtijd met de bus naar Midsland. Even bij de winkeltjes neuzen en langs de dierenwinkel voor een stevige kam. Joop heeft last van klitten in zijn vacht; in het weekje dat hij ziek was verzorgde hij zijn vacht minder goed wat tot deze klitten leidde. “23 oktober – Terschelling” verder lezen